Belgravia

Belgravia

LondonUnited Kingdom

This well-proportioned duplex apartment offers the ideal canvas to explore the owners’ singular taste. Juxtaposing old and new, melding global notes from Japan, Lebanon and North America and bringing together a chromatic experience of pattern, texture and a palette of mustard, forest green and terracotta, there are design surprises in every element of the space. Take the reclaimed Portuguese tiles and teal lacquered cabinets in the kitchen, the soaring hallway murals or the enormous light fixture sourced from a Viennese train station, for example. A truly collaborative project.

Berkshire

Berkshire

BerkshireUnited Kingdom

Positioned at the end of a sweeping drive and surrounded by parkland, this Grade II listed Georgian home boasts perfect symmetry and a flawless façade. Beyond the column-edged entrance, a sense of permanence has been created through the use of solid, high-grade materials and expert craftsmanship. Parquet flooring connects the impressively spaces together, while wood panelling and double doors preserve a historic sentiment as well as offering a beautiful flow between the rooms. This young family sought to redefine the property, adding a pool house and reimagining the layout to make a truly functional home.

Notting Hill

Notting Hill

LondonUnited Kingdom

A bold evolution of a much-loved family home. Bringing a compelling mix of design to this classical, stucco-fronted Notting Hill villa set across five floors has included a comprehensive revamp of all interiors. Geometric marble flooring paired with panelled walls create a visually captivating entrance hall, leading the eye down the aqua coloured staircase. Elsewhere, exquisite wallpapers abound with jungle scenes, chinoiserie and flamingos inject a theatrical personality, while stained glass mirrored panels and huge Deco wall sconces frame a stunning drawing room fireplace.

South Kensington

South Kensington

LondonUnited Kingdom

Owned by longstanding clients, this property is set for expansion to accommodate a growing family. Purchasing the adjacent apartment to avoid leaving the home created in collaboration with Studio Vero, the couple are seeking to maintain the glamorous, Park Avenue-inspired attitude established in the original space, while substantially adding to the square footage. Working across the reconfiguration of rooms, which will include two spacious bedroom suites, Studio Vero will ensure the old and new unify seamlessly.

St. Johns's Wood

St. Johns's Wood

LondonUnited Kingdom

This spacious new home designed by classical architect, Ben Pentreath belongs to a long-standing Studio Vero client. Over the past five years, the design has evolved around planning and renovations, becoming a labour of love and collaboration. Beyond the beautifully proportioned façade, visitors find a striking contemporary contrast. A Scandinavian palette of light wood, eau de nil and powder pink punctuate with bold furniture and one-off design accents, while a blend of materials including brass and timber creates an elegant, but also eminently liveable abode.